Paro voor De Luwte

De Luwte heeft een vurige wens voor haar bewoners: een Paro zeehond. Samen met de Clientenraad zoekt de Vriendenstichting naar mensen die hier een financiele bijdrage in zouden willen doen.

Paro is een sociale robot in de vorm van een jonge zeehond. Onder sociale robotica wordt de in de gezondheidszorg toegepaste robotica verstaan die gericht is op het aangaan van communicatie en interactie met de gebruiker. Een sociale robot helpt met name personen die in hun communicatie en interactie bedreigd zijn, om toch te reageren en communiceren. In dit geval met een uiterst slimme, kleine robot in de vorm van een heel aaibare zeehond. Aan de ontwikkeling van Paro is vele jaren van onderzoek vooraf gegaan, en deze zeehond geldt momenteel als dé standaard binnen de sociale robotica.

Paro is in eerste instantie in Japan ontwikkeld voor dementerende personen. Bij hen wordt de zeehond inmiddels op veel plaatsen en met groot succes toegepast

De kosten van een Paro zeehond liggen op € 6776, waarvan de Vriendenstichting 50% voor haar rekening neemt. Er is dus nog een bedrag nodig om de Paro aan te kunnen schaffen.

Vind je ook dat Paro de zeehond aangeschaft moet worden voor de bewoners, van kleinschalig wonen van verzorgingshuis De Luwte te Amstelveen, zodat zij kunnen ervaren en beleven wat PARO voor hen kan beteken? Deel dan onze facebookpagina met je vrienden en / of maak een klein bedrag over naar (St. Vrienden van ZHGA, Rabobank NL75RABO 0372302262, ovv Luwte Paro).

Deel onze wens: https://www.facebook.com/RobotZeehond/timeline

© Foto: FOCAL Meditech